heat-free printing header Epson

Minimaliseer samen met Epson je ecologisch footprint

Heat-free printing

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om printen duurzaam te maken. Zo ook met de ‘heat-free’ printing, waarmee je niet alleen tijd bespaart, maar ook stroomkosten.

heat-free technologie

Heat-free Technology

Ondernemers kunnen bijvoorbeeld veel energiezuiniger afdrukken door de overstap te maken van laser naar de zakelijke inkjettechnologie van Epson. De zogenaamde “Business Inkjet” printers en multifunctionals van Epson maken in tegenstelling tot laserprinters en andere inkjettechnologieën geen gebruik van warmte. Waar laserprinters de fixeereenheid moeten verhitten om te kunnen printen en bij thermische inkjettechnologie de printkop wordt verwarmd om inkt te kunnen ejecteren, gebruikt de Heat-Free Technology van Epson geen warmte in het printproces. Hierdoor verbruiken ze veel minder energie.

Voordelen van Epson

tot 95% energiebesparing

De zakelijke inkjetmachines van Epson zijn sneller en produceren ze minder printer-gerelateerd afval dan laserprinters. Met een energieverbruik dat tot 95% lager ligt, kunnen ondernemers met deze printers niet alleen hun elektriciteitskosten verminderen, maar ook aan hun milieudoelstellingen voldoen.

voordeel bespaar tijd icon hover
Bespaar tijd met consistent hoge printsnelheden
voordeel minder stroom icon hover
Verbruik minder stroom en bespaar geld
voordeel minder vervangingsonderdelen icon hover
Minder vervangingsonderdelen, geringere milieubelasting
voordeel verhoogde productiviteit icon hover
Minder interventie verhoogt de productiviteit
Met Epson voldoe je aan de wetgeving

Voldoen aan wetgeving

De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) stelt dat de Informatieplicht Energiebesparing geldt voor iedere onderneming, die op jaarbasis meer dan 25.000 m3 gas óf 50.000 kWh aan elektriciteit gebruikt.

Een kantoor met een oppervlakte van ongeveer 590 m2 en zo’n vijftien medewerkers, is groot genoeg om aan een verbruik van 50.000 kWh aan elektriciteit te komen. Vervolgens moet dit bedrijf ook voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing.

Heb je als bedrijf nog niet nagedacht over hoe je aan de verplichtingen moet voldoen? Begin dan misschien klein met de heat-free technologie van Epson.

Kies voor duurzame en
milieubewuste producten.

Bel 085 486 2371